Справедливост трябва, начи...

Айде, и в Петрич ще гласуват пак. ВАС
касира изборите
за общински съветници, както се оказва, заради едни 10-20 проблемни гласа, дето не е ясно подадени ли са, преброени ли са и има ли ги изобщо.

Новата политическо-съдебна мода се казва "касиране на избори". Тоя "фьешън" така избуя след местните избори през 2005 г., че все едно още чувам как тогава Мишо Константинов възкликна в едно интервю "Без да обиждам окръжните съдилища, те се взеха малко на сериозно и започнаха да касират избори със и без причина. Има смехотворни случаи." Е, случаят в Петрич не е точно смехотворен, но, така или иначе, изборният процес у нас съвсем се обърна на пазар. Кметско място и мнозинство в общински съвет вече се печели не с агитация и пропаганда, а по чисто търговски механизъм: кой ще плати повече на избирателя, та да гласува за него. Загубилият в надцакването пък, от своя страна, е открил врътка как да върне нещата в начално положение, като включи нов играч - съда. Дето се вика, що да плаща на електората, като един съдебен състав му излиза по-тънко?! Все пак изборните резултати са тегава работа - установяват се с броене на хартийки, а, както е добре известно, когато няколко човека преброят няколко пъти 10 000 хартийки, те винаги ще получат различен резултат. Хартийки се късат, хартийки се губят, хартийки се изтриват, абе всичко се случва.

Не, г-н Константинов, с цялото ми уважение, съдилищата не че са се взели на сериозно - по-скоро са решили да поправят тая въпиюща несправедливост, само некви си електорални единици да печелят кинти от изборите. Ами не е честно, както и да го погледнеш, тарторът на шекер-махлето да е гушнал няколко хилядарки, за да закара Айшетата и Асаните до урните, а Съдията да съзерцава нищото през прозрачната си банкова сметка. Не може то тъй! Справедливост трябва!

Затова - избори до дупка, драги зрители. То и без това гласоподаватели почти не останаха, всичко седи и гледа сеир, поне да има и кой да печели пари от сеира...

Няма коментари:

Публикуване на коментар