Контрапротестната пиеса "Те толкова искаха" и анонимните й автори

Във видео, пуснато в "Дневник", контрапротестиращи от Стара Загора разказват, че са дошли 4 автобуса хора, защото "Те толкова искаха". Интересно, защо самоотвержените защитници на властта толкова се срамуват да назоват въпросните "Те" публично? Толкова ли е срамно да си кажеш, че твоята партия те е организирала да я подкрепиш?! Или да крещиш "Вие сте платени!" по журналисти и спонтанно протестиращи все пак създава известен проблем със съвестта, когато на самия теб са ти платили най-малкото екскурзията до жълтите павета?

Още по-интересно ми е, защо Мая Манолова сутринта така разпалено отричаше, че двете управляващи партии са си организирали провинциалeн митинг насред София. Нито е незаконно, нито е чудо невиждано да платиш 70 автобуса и да си докараш симпатизанти. Обаче да превърнеш центъра в автогара и на фона на паркиралите рейсове да твърдиш, че, видиш ли, едни хора съвсем спонтанно са си наели част от наличния провинциален автопарк, за да се изсипят на площад "Независимост", е най-малкото глупаво.

Тъжно е, когато партии, претендиращи да управляват в името на изпълнението на народните въжделения, трябва организирано да докарват народ, който да си изрази въжделенията. Още по-тъжно е, когато организирано докараният народ се срамува да си признае кой и как точно го е докарал. А това, да окошариш с ограждения останалия народ от "твоя" народ, за да идеш безстрашно да се прегърнеш с десетина симпатизанти, е срамно.

Впрочем, тия автобуси платиха ли си "синята зона"?

Няма коментари:

Публикуване на коментар