Испанско лято в Андалусия

След почивката преди 3 години в Хавея и всеобщото мнение на групата, че Испания е прекрасна, Мадрид е по-красив от Париж и местата за разглеждане са безброй, тази година изборът за годишна дълга морска почивка се спря на Андалусия и по-точно на околностите на Марбея.
Да са живи и здрави сайтовете за наемане на вили! Вила с 4 спални, с прекрасни условия, намираща се в Нуева Андалусия на 9 км от центъра на един от най-скъпите европейски курорти и на 1,5 км от плажа, ни излезе за 2 седмици общо 1800 евро, което, както и да го смята човек, е по 36 лв на човек на ден за нашата спретната 7-членна групичка. Като прибавим наличието на директен полет до Малага, почивката в Испания излиза лесно достижима и доста изгодна, особено ако човек си пазарува ядене и пиене от супермаркетите.
Разбира се, първата дестинация за разглеждане е самата Марбея.
Гарминчето ни откарва до т.нар. Марбея център, който е всъщност комбинация от жилищна сграда и офиси, и под който има гигантски подземен паркинг - перфектно решение при над 30-градусовата жега навън. Пред него е плажът, а на около 200 метра нагоре е старият град, който е изключително красив. Излезе ни около 5 евро за трите часа разходка наоколо.
Старият град е приказен лабиринт от тесни улички, красиви площадчета, купища магазинчета и кръчмета и, разбира се, страхотни сгради - всяка със собствена атмосфера. Испанците са царе на детайла, когато трябва да отличат своята къща от другите.
Разбира се, отделихме нужното внимание на Площада на портокалите - целият в портокалови дръвчета, зеленина, кафенета и улични музиканти.
Впрочем, музикантите могат да изненадват и с най-странни на вид инструменти.
Да не забравим да почетем и свети Барнабе, патрона на града - в негова чест от 11-ти век насам досега през юни се провежда страхотен градски панаир.
Дотук единствената капчица катран беше свързана с рентакара - през Easycar наехме уж много изгодно две коли на Goldcar, които на място се оказаха пълни с допълнителни такси. За пръв път ми се случва да ме карат да плащам горивото в колата, отделно, че колите далеч не са такива, каквито мислехме, че букваме. Както и да е, на фона на останалото това е дребен проблем, а и за следващия път ще си знаем - само Sixt!

Няма коментари:

Публикуване на коментар