Как Уестингхаус стана производител на "ядрени растителни продукти"

Какво е общото между ядрените централи и растениевъдството? Питайте M3 communications, които толкова побързаха да се похвалят, че са избрани от Westinghouse за обслужваща PR-агенция, че тотално се изгубиха в превода.

В гордото прессъобщение, разпространено по повод спечелването на големия клиент, се казва:

"Westinghouse Electric Company, част от Toshiba Corporation (TKY:6502), е пионер в доставката на ядрена енергия и водеща компания за ядрени растителни продукти и технологии за комунални услуги в доставката на гориво в света. През 1957 г. Westinghouse доставя първия в света реактор с вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания. Днес технологията на Westinghouse служи за основа на приблизително половината от ядрените централи в света, от които повече от петдесет на сто се намират в Европа. AP1000 е търговска марка на Westinghouse Electric Company LLC. Всички права са запазени."

Доскоро всички си мислехме, че Уестингхаус се занимава с ядрени централи, пък те отглеждали "ядрени растителни продукти"! Зеленчукопроизводители, един вид. Не стига това, ами са развили доставката на гориво в света като комунална услуга! Ако се чудите откъде накъде, според сайта на Westinghouse, 'We provide a full range of nuclear fuel and operating plant products and services to keep your plants running safely, reliably and efficiently.'


Така че, хора, ако имате свободни земеделски площи около бъдещия 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, не се бавете, кандидатствайте пред Уестингхаус чрез господин Бехар за засаждането им с "ядрени растителни продукти" - ще ви ги отгледат safely, reliably and efficiently!