Баница ли? Че то е много лесно!

Най-лесното нещо, което човек може да приготви за гости, е баница. Моята ми отнема около 15 минути за подготовката и 35 минути - за печенето.

Нужни продукти:
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кафена чаша прясно мляко (може да се замени с газирана вода)
1 пълна с връх чаена лъжичка сода
Поне 350 грама натрошено сирене
2/3 малко пакетче масло
Около 50 гр. олио
1 пакет кори за баница 500 гр.

Необходими съдове:
Дълбока купа, малка метална купичка за стопяване на маслото, тава среден размер (добре е да не е плитка)

В купата разбивам добре с тел или вилица първо яйцата, киселото мляко го разбивам, още преди да отворя кофичката, а след отварянето й сипвам вътре содата, разбърквам и като почне да кипи, го изсипвам при яйцата, отново разбивам всичко добре. Разтапям маслото и първо намаслявам с част от него дъното на тавата, после доливам олиото, за да поизстине малко. На бавна струйка при непрекъснато разбъркване го слагам при яйцата и млякото. Добавям прясното мляко и накрая сиренето.

Отварям си пакета с корите и всяка от тях набръчквам, преди да я сложа в тавата - една вляво, една вдясно, една отгоре. Поливам с един пълен черпак плънка (при мен един стига, но ако е по-малък - с 2). Пак една вляво, една вдясно, една отгоре - черпак плънка и така, докато корите свършат. Накрая заливам с останалата плънка. Ако видя, че не стига, пътем добавям още малко мляко вътре. Разклащам тавата, за да се покрие всичко добре с плънката, и бум - във фурната на 180 градуса. Понякога пускам и вентилатора, тогава се опича още по-бързо.