Review: Бижутерът, брокерката и похитителят

Бижутерът, брокерката и похитителят Бижутерът, брокерката и похитителят by Ann Charles
My rating: 2 of 5 stars

Типична "лятна" книга - малко крими, малко мистерия, малко чиклит, малко хумор и тук-таме призраци. Книгата е начало на поредица с главна героиня начеващата брокерка Вайълет Паркър, самотна майка на 2 бая разглезени деца, която пътем между опитите да осъществи първата си продажба на имот, разкрива мистерия с изчезнали момичета.

Не мога да отрека на Ан Чарлз, че пише добри диалози, поддържа вихрено темпо и е сравнително остроумна. Във всичко останало обаче има много какво да се желае. Вайълет е от ония клишета на червенокоса, зеленоока, умна до безобразие и оправна красавица, неосъзнаваща колко е секси, които от километър миришат на евтин булеварден роман. Де що има мъж под 40-те в книгата, ходи като кученце с изплезен език след нея, докато тя се тюхка дали не й е твърде увиснал бюстът и твърде големи паласките. Разбира се, има и цели двама загадъчни секси мъже, с които тя се чуди дали да си легне, има и знойна секс-сцена, така че от всичко по малко и за всекиго по нещо.

В крайна сметка, бих се изненадала, ако някой мъж хареса книгата, но за четиво на плажа на мен лично ми беше сравнително ок. Нищо, че сигурно утре няма да си спомням нищо от нея.

View all my reviews

Няма коментари:

Публикуване на коментар