Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от октомври 26, 2014

Баница ли? Че то е много лесно!

Най-лесното нещо, което човек може да приготви за гости, е баница. Моята ми отнема около 15 минути за подготовката и 35 минути - за печенето. Нужни продукти: 5 яйца 1 кофичка кисело мляко 1 кафена чаша прясно мляко (може да се замени с газирана вода) 1 пълна с връх чаена лъжичка сода Поне 350 грама натрошено сирене 2/3 малко пакетче масло Около 50 гр. олио 1 пакет кори за баница 500 гр. Необходими съдове: Дълбока купа, малка метална купичка за стопяване на маслото, тава среден размер (добре е да не е плитка) В купата разбивам добре с тел или вилица първо яйцата, киселото мляко го разбивам, още преди да отворя кофичката, а след отварянето й сипвам вътре содата, разбърквам и като почне да кипи, го изсипвам при яйцата, отново разбивам всичко добре. Разтапям маслото и първо намаслявам с част от него дъното на тавата, после доливам олиото, за да поизстине малко. На бавна струйка при непрекъснато разбъркване го слагам при яйцата и млякото. Добавям прясното мляко и накрая сирен...

Как Уестингхаус стана производител на "ядрени растителни продукти"

Какво е общото между ядрените централи и растениевъдството? Питайте M3 communications , които толкова побързаха да се похвалят, че са избрани от Westinghouse за обслужваща PR-агенция, че тотално се изгубиха в превода. В гордото прессъобщение, разпространено по повод спечелването на големия клиент, се казва: "Westinghouse Electric Company, част от Toshiba Corporation (TKY:6502), е пионер в доставката на ядрена енергия и водеща компания за ядрени растителни продукти и технологии за комунални услуги в доставката на гориво в света. През 1957 г. Westinghouse доставя първия в света реактор с вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания. Днес технологията на Westinghouse служи за основа на приблизително половината от ядрените централи в света, от които повече от петдесет на сто се намират в Европа. AP1000 е търговска марка на Westinghouse Electric Company LLC. Всички права са запазени." Доскоро всички си мислехме, че Уестингхаус се занимава с ядрени централи, пък те отглеждали...

Джолан в гювеч

Измислих си чудесна и лесна рецепта за джолан - нещо средно между гулаш и винен кебап, но на фурна: Продукти: Килограм обезкостен джолан (освен със свинско, става и с агнешко или телешко) 2 глави лук 2 стръка праз 1 морков 1 голяма чаша вино (няма значение бяло или червено, стига да е поне 250 гр) 1 кафена чашка соев сос 1 чаена чаша настъргани домати (или доматен сос) 5-6 супени лъжици олио 1 препълнена лъжица брашно Подправки: чер пипер, пълна лъжица червен пипер, чубрица, кимион, сол, дафинов лист Необходими съдове и уреди: Дълбок тиган, гювеч, дълбока купа, блендер (спокойно може и без него, ако се реже и стърже на ръка) Нарязах месото на парчета и го сложих в дълбоката купа. Посипах го със смления пипер, чубрицата и кимиона, посолих и залях с виното и соевия сос. Хубаво го разбърках да се смеси всичко добре и го оставих за половин час в хладилника, а през това време накълцах в блендера лука, моркова и праза заедно. Загрях олиото в тигана и пуснах месото за минут...