Из Тайния Етикет на поведението на възпитаните Котки спрямо Човеците

1. ТОАЛЕТНА. Винаги следвайте по петите Човека, който отива до тоалетната. Няма нужда да правите каквото и да било - просто седнете пред него и го фиксирайте с кръгли очи.

2. ВРАТИ. Никога не оставяйте вратите в апартамента затворени!!! За да отворите дадена врата, трябва да се изправите на задни лапи и да натиснете с предните (понякога е нужно първо да повисите на бравата). След като вратата се отвори, можете да продължите нататък. Ако успеете да отворите входната врата, не излизайте! – седнете до нея и поразмишлявайте. Това е особено полезно по време на дъжд, вятър или силен студ.

3. ПОМОЩ. Ако един от Човеците не е зает с нищо, а друг се побърква от работа - обезателно стойте именно до втория. Това се нарича "помощ". Ето няколко правила:
- ако Човекът е прав и готви в кухнята, се скрийте зад левия му крак - така ще му е най-трудно да ви забележи и следователно имате повече шансове да ви настъпи, след което задължително да ви вземе на ръце и да ви гушне !!!
- ако Човекът чете книга, се разположете около лицето му, най-желателно между очите му и книгата, ако нещо случайно ви пречи да се излегнете директно върху книгата.
- ако работи с документи, разпрострете се върху тях така, че да закриете максимално количество текст, и се престорете, че спите, но периодично се “събуждайте”, за да погоните писалката или молива по бюрото. Ако ви отместят, седнете на крайчето на масата и се взрете в Човека с тъжни очи – задължително ще бъдете взети на ръце и гушнати.
- ако Човекът чете вестник, разгръщайки го пред себе си, идеята е да скочите точно в центъра на вестника. Човеците обичат скоковете.
- ако Човекът работи на компютъра, минете по клавиатурата, подгонете курсора на екрана, а след това задължително се проснете върху ръцете му в мига, в който почне да пише.

4. ХОДЕНЕ. Стрелкайте се пред краката на Човека при всяка удобна възможност и винаги, когато бързо се отправи нанякъде. Особено полезно е да правите това в случаите, когато Човекът носи нещо голямо, върви по стълби или се придвижва в тъмнина. Така помагате на Човека да развие реакциите си и да усъвършенства координацията на движенията.

5. СЪН. През нощта спете задължително до Човека, по възможност така, че той да не може да се обръща. Много полезно е да се спи на главата му.

6. КРИЕНИЦА. Крийте се на места, където Човекът не може да ви намери, и не излизайте поне три-четири часа при никакви обстоятелства. Това ще накара Човека да се паникьоса /Човеците обичат това чувство/ при мисълта, че сте избягали или сте паднали през балкона. Когато се появите, задължително ще ви вземат на ръце и ще ви гушнат, дори има голяма вероятност да ви целунат и да ви дадат два пъти повече храна от обикновено!

ОЩЕ ЕДИН СЪВЕТ. По-често скачайте върху щорите,пердетата и дрехите с цел висене на предни лапи – много е полезно, а и Човеците обичат протяганията!!

ПОСЛЕДЕН СЪВЕТ. Колкото се може по-често се качвайте на раменете или гърдите на Човека така, че да сте максимално близо до лицето му, след това се обърнете със задниче към него и вдигнете опашка...Човеците обичат това!!!