Контрапротестната пиеса "Те толкова искаха" и анонимните й автори

Във видео, пуснато в "Дневник", контрапротестиращи от Стара Загора разказват, че са дошли 4 автобуса хора, защото "Те толкова искаха". Интересно, защо самоотвержените защитници на властта толкова се срамуват да назоват въпросните "Те" публично? Толкова ли е срамно да си кажеш, че твоята партия те е организирала да я подкрепиш?! Или да крещиш "Вие сте платени!" по журналисти и спонтанно протестиращи все пак създава известен проблем със съвестта, когато на самия теб са ти платили най-малкото екскурзията до жълтите павета?

Още по-интересно ми е, защо Мая Манолова сутринта така разпалено отричаше, че двете управляващи партии са си организирали провинциалeн митинг насред София. Нито е незаконно, нито е чудо невиждано да платиш 70 автобуса и да си докараш симпатизанти. Обаче да превърнеш центъра в автогара и на фона на паркиралите рейсове да твърдиш, че, видиш ли, едни хора съвсем спонтанно са си наели част от наличния провинциален автопарк, за да се изсипят на площад "Независимост", е най-малкото глупаво.

Тъжно е, когато партии, претендиращи да управляват в името на изпълнението на народните въжделения, трябва организирано да докарват народ, който да си изрази въжделенията. Още по-тъжно е, когато организирано докараният народ се срамува да си признае кой и как точно го е докарал. А това, да окошариш с ограждения останалия народ от "твоя" народ, за да идеш безстрашно да се прегърнеш с десетина симпатизанти, е срамно.

Впрочем, тия автобуси платиха ли си "синята зона"?

Никой не е забравен, нищо не е забравено :)

Попаднах на нещо, което ме накара да си спомня, че Забраван затова си е направил тефтерче - за да си записва :).

"Нещото" е записът на БТВ от 7 октомври 2007 г.



Двадесет дни по-късно: (копирано от news.bg)
"Блокирането на улици и магистрали и заплахите, че ще възпрепятстват изборния ден преминава всякакви граници и отива в политическа плоскост. Аз нямам информация точно кои политически сили са ангажирани с протеста, но има политически сили, които се опитват да възкачат синдикалния протест. От това печелят опозиционни политически партии, каза Станишев. Той бе категоричен, че правителството ще продължи разговорите със синдикатите. 

На свой ред лидерът на ДПС обясни в Момчилград как 90% от учителите не отговаряли на съвременните изисквания. Ахмед Доган изрази съмнение в професионалните способности на българските учители. „Деветдесет на сто от учителите не са на равнището на изискванията, дори съм скромен в този процент“, заяви Доган. 

„Няма да има никакви предсрочни парламентарни избори, няма да има и ремонт на кабинета, а след 2 години ние пак ще сме на власт", така той коментира протестите на учителите."

Предлагам да обявим всички прилики с лятото на 2013 г. за напълно случайни.