Мон Президон, уволнете си ПР-те

Странно е, че напоследък не виждам в нещата това, което другите виждат. Странно е, че ми става смешно от това, което другите виждат в разни неща. Странни ми са много неща, които се случват напоследък.

Да вземем на първо четене интервюто - или, по-точно интервютата - на Президента на Република България. Професионалното ми битие на ПР-специалист, с вече почти 15 години стаж в това поприще, не ми беше представяло толкова отявлен пример на грешен подход към проблем. Някакъв, никому неизвестен, освен в определени кръгове, юнак, казва едни неща. Да-накърняващи имиджа, да, много преекспонирани в медийното пространство. Значи, изправени сме пред ситуацията да сме човек-институция, нападнат от някого. И кво правим? Стреляли са по нас с дартс, ма ний отговаряме с водородни бомби. Първо, от момента, в който сме станали човек-институция, ние би трябвало да очакваме по дефолт да сме нападнати от някого в някакво бъдеще време. Второ, като на ентата година от пребиваването си като човек-институция, тръгваме да реагираме на нападения, дето в основата си са се случили малко по-преди 2 години, показваме само едно - бавна реакция. Трето, ако след като сме дали 3 интервюта, в резултат май само ние си разбираме кво сме искали да кажем с тях, е време да се замислим.

Та, в тоя ред на мисли, май президентът трябва да си смени ПР-ите. Този ,който го е посъветвал да отговаря по тоя начин на някакво никому неизвестно лице със здравословни проблеми, трябва не само да върне парите за консултацията, ами и да плати неустойка на президента за обратен ефект. Този, който му сложи в устата думите за ПР-агенциите, перящ пари, трябва да ходи сега да замазва натворените лайна. Честно казано, жал ми е за Първанов, защото идеята му е добра - обаче, на фона на натворената пълна простотия в публичното пространство, добрите му идеи отидоха в небитието. Сори, ама тва е пулуженьето - гсин президенте, уволнете си ПР-ите.