Бузлуджански размисли

Покрай интерпретацията на Сула се замислих за червените бабички и неовладяната им страст към хаус-партитата - абе, всяка година има събор на Бузлуджа и всяка година вечно млади социалисти с устрем горд и набег смел пъплят към върха с летящата чиния, ама преди поне не го рекламираха толкова в национален ефир...

Да направим проста сметчица:
- изработка на видеоклип - средно около 3-4000 EUR /в евтиния случай/
- цена на 1 излъчване на 30 сек. клип в prime time:
- БНТ - 5400 лв
- БТВ - 4930 лв
- НТВ - 2150 лв
Значи, за по 1 излъчване в трите телевизии - общо към 12 500 лв. А те го въртяха поне по 15 пъти...
Хайде, от мен да мине, радиорекламата няма да я пресмятам.

Да видим програмата: значи, през деня днес имаме Ники Априлов, някаква Рада Георгиева и участието на Веселин Маринов, квартет „Славей”, Любка Рондова и др. Вечерта от 8, при това в условия на open air - Balthazar, Deep Zone Project, JackRock, DJ Rossko, DJ Dian. Това значи яка апаратура, светлини, сцена, превоз и мъкнене на всичкото това, ток, окабеляване, декори... Айде, стига толкова. В най-най-най добрия случай, при мнооого голямо съпричастие и любов към социалистическата идея от страна на призованите за участници, това са 20 000 лв само за хонорари и поне 2 пъти по толкова за техническо обезпечаване и апаратура.

Значи, общо тъй нареченият национален събор излиза не по-малко от четвърт милион левчета... Няма да издребнявам и да задавам въпроса, откъде са се взели тия левчета. В духа на класиката, ще възкликна като един бай Ганьо - "Имал си бол пари, дал си." Това добре, ама се питам всъщност

ЗАЩО са дадени?

Каква е причината, поради която някой потрошава четвърт милион, за да закара на Бузлуджа 5 хиляди вечно млади социалисти с прилежащите им бабички, пък били те и червени?!
Ако целта е да ги надъха за нещо, нямаше ли да е по-рационално да раздели тия 250 000 на 5000 и да им връчи направо по 50 кинта на човек?!
Ами, не знам, нямам отговор на тоя въпрос...

Няма коментари:

Публикуване на коментар